Maya Astrologie

De  Maya astrologie  maakt gebruik van de Maya Tzolkin kalender, de heilige galactische kalender. Maya astrologie berekent a.d.h.v. de Maya Tzolkin kalender je galactische signatuur. Dit is de basis van de Maya horoscopen. De Maya astrologie waarmee de horoscopen worden berekend gebeurt a.d.h.v. de Dreamspell Tzolkin. Dreamspell betekent letterlijk ‘droombetovering’ en deze Maya Tzolkin kalender is intuïtief en gevoelsmatig van aard. Met de Dreamspell-telling wordt de verbinding met het spirituele gelegd en dat kan zowel positief als negatief zijn. In positieve zin brengt het je op het spirituele pad en laat het je de illusie van het leven zien, in negatieve zin leidt het tot het  opgaan in de illusie en leidt het af van je verbinding met de aarde.

De Dreamspell Tzolkin is in de jaren negentig geïntroduceerd door de Maya onderzoeker José Arqüelles en wordt nu wereldwijd gebruikt in de beweging van de Natuurlijke Tijd.

De natuurlijke tijd

De Natuurlijke Tijd bestaat uit de Dreamspell Tzolkin, de Gregoriaanse jaarkalender van 365 dagen en de 13 manenkalender. De manenkalender geeft in één jaar 364 dagen. Er blijft dan één dag over en binnen de beweging van de Natuurlijke Tijd is dat de “dag buiten de tijd”. Dit is een feestdag die jaarlijks in vele landen en ook in Nederland wordt gevierd op 25 juli. Het is een dag waarop niets hoeft, tijdloos. Op 26 juli begint het Nieuwe Jaar van de Natuurlijke Tijd en die eindigt op 24 juli.

De Natuurlijke Tijd laat je ervaren dat de tijd in cycli en spiraalsgewijs verloopt en dat alles een proces is. Op ieder moment in de cyclus liggen er andere momenten onder en boven. Stel je maar een spiraal voor, zoals bijvoorbeeld de spiralen veren in een bed, die je uit elkaar trekt, dan zie je als je een punt op de spiraal neemt dat er altijd punten boven en onder zitten. In het NU resoneren dus andere momenten mee. Je reist als het ware door de tijd heen en daarin ervaar je altijd synchroniciteit, omdat we met elkaar verbonden zijn. Is het niet prachtig.Bewaren

Bewaren