Maya Tzolkin kalender

De Maya Tzolkin kalender bestaat uit een reeks van 20 galactische Maya zonnezegels en 13 galactische tonen.
De 20 Maya zonnezegels zijn de 20 gezichten van de schepping en die geven de dag energie weer, samen met de 13 tonen, die de
zonnezegels in beweging brengen.

Jouw galactische signatuur is de Maya zonnezegel én toon samen, die je hebt op jouw geboortedag en aangezien er in de Maya astrologie wordt gewerkt met dagenergieën hoef je dus bij de berekening van jouw galactische signatuur niet je geboortetijd te weten, maar is de geboortedatum voldoende.

Gebruiksaanwijzing van de Tzolkin

Tzolkin kleinDe Tzolkin begint links bovenaan met rode Draak, toon 1, Kin 1. Het getal 1 staat voor Kin 1. Kin staat voor “dag”. Dus het eerste vakje is dag 1 van de Tzolkin. De stip die je ziet is toon 1.

Eén vakje naar beneden zie je 2 stippen staan, toon 2. Ga zo verder tot Kin 5. Hier zie je een streep staan, dat is toon 5. Toon 6 is dan één stip en één streep, toon 7 is twee stippen en één streep en zo kun je verder gaan tot toon 13, met twee strepen en drie stippen. Je zult zien dat na toon 13, weer toon 1 begint, maar wel Kin 14. Dus de dagtelling loopt gewoon door. Als je de Kingetallen volgt zie je dat als je in de linkerkolom onderaan bent bij KIn 20, je een kolom verder bovenaan weer verder kun, want daar zie je Kin 21. Je leest deze kalender dus van boven naar beneden en van links naar rechts.

De 20 Maya zonnezegels vind je in de eerste kolom buiten de vakjes. Zo kun je dus zien dat bijvoorbeeld Kin 20 gele Zon toon 7 is. Een ander voorbeeld is Kin 85, weet jij al wat het is…..? Rode Slang toon 7. Je ziet hier een groen vakje in plaats van een wit vakje. Lees verder en je ziet de betekenis van de groene vakjes. Nog een voorbeeld is Kin 119. Weet jij het al? Blauwe Storm toon 2. Ook deze staat op een speciale plaats,  namelijk in de midden kolom. Lees verder en je ziet wat dit betekent. Wordt het al wat duidelijker? Ik hoop het wel.

GAP, galactisch activerings portaal

Wat opvalt in de Tzolkin is het patroon van in totaal 52 groene vakjes, de GAP-dagen. GAP staat voor Galactisch Activerings Portaal. Het zijn poorten, waarbij de sluier met de kosmos dunner is en je makkelijker verbinding maakt met het onzichtbare. Het is een poort die toegang geeft tot subtiele waarneming.

Ben jij geboren op een GAP-dag dan ben je vaak gevoeliger en weet je vanuit intuïtie. Je voelt je vaak een eenling en je kan slecht tegen dwang of verplichtingen.

De midden kolom

De groene vakjes verdelen de Tzolkin in 2 helften met in het midden de midden kolom. Het centrum van de Tzolkin, het hier en nu.

Ben jij geboren op een vakje uit de midden kolom van de Tzolkin dan ben je sterk gericht op het hier en nu en beleef je alles heel intens.

Bewaren